Acum e mai simplu
sa gatesti vita

Urmeaza instructiunile noastre
si gateste corect carnea de vita Angus

Antricot (Rib-Eye steak) la grătar

Ingrediente pentru 4 porții
– 4 bucăți de antricot (a 350g, circa 3 cm grosime)
– Mirodenii după plăcerea fiecăruia
– 2 Linguri ulei din plante pentru grătar

Carnea se presară uniform cu mirodeniile alese și se masează bine. Carnea, după posibilitate, se vacuumează și se lasă peste noapte în frigider la marinat.

Inainte cu circa 1 oră de pregătirea pentru grătar, se scoate carnea din frigider- Grătarul se preîncălzește la temperatura medie.

Ungeți grătarul fierbinte cu ulei, cu ajutorul unei pensule și prăjiți carnea pe grătar, pe fiecare parte câte 4-5 minute, până la o temperatură în mijloc de 52 grade.

Înainte de porționare, lăsați carnea să “ se odihnească” 2-3 minute într-un loc cald, după care tăiați și serviți.

Timp de pregătire: circa 20 minute (plus circa 9 ore timp de marinare și temperare)

TOMAHAWK CU cimbrișor și piper

Ingrediente pentru 5-6 porții
1 legătură cimbrișor / 30g boabe de piper negru
3 Tomahawk-Steak-uri de vită (a circa 1,4kg)
3 linguri de ulei din plante

Preîncălziți grătarul pentru prăjire directă, la temperatura medie până la înaltă (180-200 grade). Spălați cimbrișorul și uscați-l prin scuturare si rupeți frunzulițele. Tocați mărunt cimbrișorul. Mărunțiți piperul, de preferat într-un mojar cu pistil. Amestecați cu cimbrișorul. Uscați steak-urile bine și ungeți-le cu ulei. Presărați amestecul de piper și cimbrișor și masați bine carnea.

Prăjiți pe grătarul încins steak-urile circa 10 minute pe ambele părți. La final, lăsați-le acoperite să se odihnească circa 20 minute în sectorul de menținere caldă a grătarului.

Pentru gătirea finală, prăjiți medium rare încă o dată, pe grătarul încins 10 minute pe fiecare parte. În funcție de gradul dorit, prelungiți timpul de prăjire.

Timp de pregătire: circa 5 minute (plus 40 de minute timp de prăjire și 20 de minute timp de odihna)

SURF & TURF RIB EYE CAP CU ANANAS-SALSA

Ingrediente pentru 4 persoane

Steak 1 kg Rib Eye Cap, 4 Gambas (cu cap și coajă) mari, sare de mare, piper din râșniță

2 linguri unt

Cocktailsauce  200 ml maioneza, 100 ml Ketchup, 50 ml suc de portocale, 1 linguriță coajă de portocală ecologică, 20 ml cognac, sare de mare, piper Cayenne

Ață pentru gătit, 4 felii de ananas (pulpă), 2 Avocado, 2 linguri de suc de lime, sare de mare

  1. Lăsați carnea să se tempereze la temperatura camerei mimim 2 ore. Tăiați carnea, porționați în 4 bucăți lungi și așezați-o întinsă în folie stabilă. Decojiți Gambas și curățați-le de intestine. Așezați-le transversal pe carne. Presărați sare și piper. Rulați carnea strâns și fixați cu ața pentru gă
  2. Înveliți carnea cu folie de bucătărie rezistentă la căldură ,sau vacuumați în pungă de Sous-vide. În baie de apă sau aparat de sous-vide gatiți la 70 de grade 40 de minute.
  3. Amestecați ingredientele pentru sosul Cocktail și adăugați sare și piper după
  4. Încălziți o tigaie pentru grătar și prăjiți pe ambele părți feliile de ananas. Tăiați feliile de anans în cuburi.
  5. Înjumătățiți avocado, scoateți sâ Decojiți. Tăiați în sferturi și prăjiți-le în tigaia încinsă. Presărați sucul de lime și sare de mare.
  6. Încalziți o tigaie, adaugați unt. Scoateți carnea din folie, și prăjiți în unt pe toate părț Adăugați sare și piper. Tăiați și ornați cu avocado și ananas-salsa. Serviți și sosul.

Newsletter Bullstar

Aboneaza-te la newsletter si fii primul care afla cand deschidem
noi runde de comenzi si detalii despre produsele Bullstar

Aboneaza-te la newsletter si fii primul care afla cand deschidem noi runde de comenzi si detalii despre produsele Bullstar