Rase Ferma
Angus Frenciugi

Născuți din iubire pentru natură,
animale și oameni

Aberdeen Angus

Aberdeen Angus după numele orașului Aberdeen, (numită și Black Angus sau pe scurt Angus) este o rasă de taurine, crescută pentru producția de carne. Creată în Scoția, în secolul al XVIII-lea, Aberdeen Angus are în prezent o arie mare de răspândire în întreaga lume. Este de culoare neagră sau roșie, fără coarne, cu greutatea corporală la vaci de 500–550 kg, cu un randament la tăiere, pentru animalele îngrășate, de 65-70%. 

Specificul rasei Angus este obținerea de carne de vită PREMIUM, printr-un sistem de creștere cu costuri de întreținere scăzute, prin îngrășarea în sistem exclusiv pe pășune, fără adaos de concentrate în furajare. 

Bovinele îngrășate pe pășune sunt o bună alternativă a îngrășării convenționale prin furajare în grajduri.  Îngrășarea pe pășune este o condiție esențială pentru producția de carne de vită de calitate. Totodată, carnea provenită din sistemul de creștere extensiv (pe pășune) oferă o valoare adăugată ecologică, etică, senzorială și psihologic nutrițională.

 

aberdeen-angus-rase-vaci-bullstar-iasi

Wagyu

Calitatea care își justifică renumele

Wagyu este un gen de vită din familia de care aparține și faimoasa Kobe. Wagyū (în japoneză: 和 牛), uneori și „Vită Wagyū”, este numele mai multor rase de bovine de origine japoneză. Wagyū înseamnă pur și simplu „vită japoneză”. Vita Wagyū este foarte cunoscută sub numele de vită Kobe, care nu este un nume corect, deoarece numai bovinele Wagyū, care s-au născut, au crescut, s-au îngrășat și au fost sacrificate în regiunea japoneză Kobe, pot fi numite Kobe. Din totalul a aproximativ 774.000 de bovine Wagyū sacrificate în Japonia, doar 3066 au fost autorizate să fie declarate carne Kobe în 2009.

O particularitate a acestor vite „indigene” este că în lunga lor istorie au fost făcute foarte puține încrucișări. Timp de secole, până în urmă cu 150 de ani, au fost folosite exclusiv ca animale de lucru în câmpurile de orez și în minerit. Din moment ce vitele Wagyu nu au părăsit niciodată insula nipona, nicio națiune din afara Japoniei nu știa de existența lor. Consumul era interzis în Japonia, în conformitate cu legile budismului. După deschiderea Japoniei în 1868, rasa a fost optimizată pentru a fi folosită prin reproductie pentru carne de vită datorita randamentului său de carne. Odată cu aderarea la tron a împăratului japonez Meiji în 1868, s-a format o societate nouă, clar orientată spre vest. Deschiderea a avut loc la 1 ianuarie 1869 prin orașul portuar Kobe, prin care numele „Kobe Beef” a devenit un sinonim pentru carnea bovinelor Tajima. 

(Sursa: Wikipedia) 

Carnea de la vitele Wagyu este o carne marmorată mult visată, adică are acea grăsime in fibra musculară. Stați liniștiți, vorbim de grăsimi nesaturate, cele care sunt bune pentru organism. Carnea Wagyu are un procent ridicat de grăsimi oleaginoase nesaturate, puține calorii și o grasime care arde la temperaturi mai joase, dar care dă și un gust deosebit cărnii. 

In ferma Bullstar, Rasa Wagyu este în faza de reproducție. Primele mame împreună cu faimosul lor taur Wagyu au poposit în casa noastră în anul 2020.

Vă vom ține la curent cu o nouă pagină din povestea Wagyu… 

wagyu-ferma-de-vaci-bullstar-rase-vaci

Newsletter Bullstar

Aboneaza-te la newsletter si fii primul care afla cand deschidem
noi runde de comenzi si detalii despre produsele Bullstar

Aboneaza-te la newsletter si fii primul care afla cand deschidem noi runde de comenzi si detalii despre produsele Bullstar